ГоловнаСвіт

Трамп пояснив, чому звільнив викривача його розмови з Зеленським

Радника з нацбезпеки Олександра Віндмана зняли з посади за пів року до закінчення служби.

Трамп пояснив, чому звільнив викривача його розмови з Зеленським
Трамм выступает с обращением к нации в Конгрессе США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пояснив, чому звільнив одного з головних свідків у справі про імпічмент Олександра Віндмана. Про це він написав у своєму твіттері.

За словами Трампа, співробітник Ради національної безпеки США підполковник Віндман "неправильно" передав сенс його "ідеальних" телефонних розмов з президентом України Володимиром Зеленським.

"У фейкових новинах продовжують говорити про підполковника Віндмана так, ніби я повинен думати тільки про те, наскільки він чудовий. Насправді я його не знаю, ніколи не розмовляв з ним і не зустрічався з ним. Але він був дуже недисциплінованим, неправильно повідомляв про зміст моїх "ідеальних" дзвінків", - пояснив Трамп.

Американський президент додав, що отримав від керівника Віндмана погану рекомендацію, в якій йшлося про те, що підполковник має проблеми з підпорядкуванням і витоком інформації.

"Іншими словами - геть!", - додав Трамп.

Нагадаємо, співробітник Ради нацбезпеки США Олександр Віндман, який дав свідчення на слуханнях щодо імпічменту президента Дональда Трампа, був виведений з території Білого дому 7 лютого. Служба Віндмана повинна була закінчитися в липні. Його адвокат вважає, що підполковника "попросили піти за те, що він сказав правду".

Олександр Віндман - уродженець Києва, його з братами в дитинстві відвіз до США батько.

Віндман був першим свідком Конгресу, який чув скандальну телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Зміст переговорів настільки обурив офіцера, що він двічі звернувся з офіційною скаргою до головного юридичного консультанта Джона Ейзенберга. Після цього, порушивши заборону, введену Білим домом для чинних співробітників адміністрації, Віндман погодився виступити на закритому засіданні трьох комітетів Конгресу в рамках слухань про імпічмент президента США.

На слуханнях він заявив, що президент Трамп висував неправомірні вимоги президенту України Володимиру Зеленському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram