ГоловнаСвіт

У Таїланді військовий убив 20 осіб і захопив заручників у торговому центрі

Жертвами стрілка стали товариші по службі і випадкові перехожі.

У Таїланді військовий убив 20 осіб і захопив заручників у торговому центрі
Фото: twitter.com/detresfa_

У Таїланді військовослужбовець, який відкрив вогонь у військовій частині, а потім продовжив стрілянину в місті Накхонратчасіма, захопив заручників у торговому центрі Terminal 21. Про це з посиланням на місцеву газету Naewna передає РБК.

“Військовий відкрив стрілянину на північному сході Таїланду удень 8 лютого. Спочатку він застрелив трьох осіб на території військової частини. Серед жертв опинився його безпосередній командир, товариш по службі і 63-річна жінка", - йдеться в повідомленні.

Потім він сів у військовий позашляховик і поїхав в центр міста, по дорозі розстрілюючи цивільних, що проходили мимо. Стрілець кинув джип біля торгового центру Terminal 21.

За даними газети, стрілок забарикадувався на четвертому поверсі ТЦ, взявши в заручники 16 осіб. На місце прибув спецназ, який поки не робить активних дій. Чи ведуться з військовим переговори, не повідомляється.

Торговий центр оточено поліцією, автомобільний рух у цьому районі повністю перекрито. Поліція попередила місцевих жителів, щоб вони не залишали будинків. З торгового центру чути стрілянину.

Мотиви нападника залишаються неясними. Але він робив публікації у своїх соціальних мережах під час нападу, а також розмістив пост із запитанням, чи повинен він здатися. До цього він опублікував зображення пістолета і куль з підписом "Пора хвилюватися" і "Ніхто не може уникнути смерті". На одній з опублікованих фотографій нападник стоїть на тлі пожежі.

Нагадаємо, в кінці січня на півдні Німеччини чоловік застрелив шістьох людей.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram