ГоловнаСвіт

На китайських заводах Toyota і Honda призупинили роботу через коронавірус

Провінція Хубей, де стався спалах хвороби, є четвертим за величиною в Китаї центром автовиробництва.

На китайських заводах Toyota і Honda призупинили роботу через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Японські автомобільні корпорації Toyota і Honda продовжили канікули на своїх заводах в Китаї через спалах коронавірусу. Про це повідомляє Transport Topics.

"Toyota, яка спочатку зупинила свої заводи в Китаї до 9 лютого, заявила, що тепер планує відновити виробництво 17 лютого. Honda заявила, що відновить виробництво 14 лютого", - йдеться в повідомленні.

Виробники автомобілів особливо уразливі в цій ситуації, оскільки епіцентр спалаху коронавірусу розташований в провінції Хубей, яка є четвертим за величиною в Китаї центром автовиробництва і місцем розташування фабрик таких компаній-гігантів, як Dongfeng Motor Corp, Honda і General Motors Co.

Компанія Toyota заявила, що планує "відновити нормальну роботу фабрик і доставку транспортних засобів замовникам, як тільки це буде визнано безпечним і доцільним".

Раніше Hyundai оголосив, що на цьому тижні змушений буде зупинити виробництво на заводах в Південній Кореї через спалах коронавірусу. Причиною такого рішення стала відсутність певних комплектуючих, які компанія зазвичай отримувала з Китаю.

Нагадаємо, в Ухані, де стався спалах коронавірусу, з'явилися перші жертви серед іноземних громадян. За останню добу кількість жертв коронавірусу зросла до 724 осіб. При цьому підтверджені майже 35 тис. випадків зараження пневмонією, що викликана коронавірусом, з них понад 6 тис. осіб перебувають у важкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram