ГоловнаСвіт

Українців, які прибули з провінції Хубей, будуть поміщати на 14-денний карантин

Раніше понад 50 громадян України погодилися на евакуацію з Уханя.

Українців, які прибули з провінції Хубей, будуть поміщати на 14-денний карантин
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу встановив тимчасові обмеження для українців, які прибули з китайської провінції Хубей. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Усі, хто прибув з китайської провінції, де стався спалах смертельного вірусу, будуть відправлятися в ізоляцію на 14 днів у спеціальні установи.

"Зазначене розпорядження КМУ встановлює тимчасові обмеження і особливі умови для в'їзду в Україну осіб, які перебували в провінції Хубей Китайської Народної Республіки, шляхом їх ізоляції протягом 14 днів в певні установи", - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Відзначається, що станом на 8 лютого в світі лабораторно підтверджено 34 909 випадків захворювань новим коронавірусом 2019 nCoV. З них 724 закінчилися смертю. При цьому 71% всіх випадків інфікування зафіксовані в одній провінції Китаю - Хубей.

В Україні на цей момент не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус.

Як повідомлялося, що на евакуацію з Уханя погодилися 54 українці. Посольство отримало згоду від китайської влади на евакуацію громадян України чартерним рейсом.

Раніше Україна вивезла своїх громадян з південного регіону КНР, де не було оголошено карантин. Напередодні МАУ виконала останній рейс з Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram