ГоловнаСвіт

Депутат Держдуми, який голосував за окупацію Криму, загинув в авікатастрофі

Айрату Хайрулліну було 49 років.

Депутат Держдуми, який голосував за окупацію Криму, загинув в авікатастрофі
Айрат Хайрулин
Фото: er-duma.ru

Депутат Державної Думи РФ від "Единой России" і мультимільярдер Айрат Хайруллін який у березні 2014 року підтримав окупацію Криму і Севастополя, загинув під час аварії вертольота під Казанню.

Крім Хайрулліна на борту були ще дві людини, зокрема пілот. За наявними даними, вони залишилися живі і були госпіталізовані з різними травмами, пише Російська служба Бі-бі-сі.

Пізніше загибель Хайрулліна підтвердив віцеспікер Держдуми Сергій Неверов.

Интерфакс раніше повідомив, що вертоліт Bell 406, що належить компанії "Восток Транс", впав у районі міста Лаїшево в Татарстані. На борту перебували три людини.

У Росавіації заявили, що можлива причина аварії - погані погодні умови.

Пізніше деякі ЗМІ і телеграм-канали повідомили, що може йтися про особистий вертоліт Хайрулліна і що сам депутат на момент аварії вертольота був на його борту. Втім, згідно з декларацією депутата, особистого вертольота у нього не було.

Айрату Хайрулліну було 49 років. Він був депутатом Держдуми від Татарстану з 2003 року.

Депутат був співвласником "Эдельвейс групп" і "Красный восток - Агро". Остання була одним із спонсорів партії "Единая Россия".

У 2005 році Forbes включив Хайрулліна у рейтинг 100 найбагатших бізнесменів Росії. Тоді він посів у рейтингу 46-те місце, його статки на той момент журнал оцінив у 600 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram