ГоловнаСвіт

Охорона Міненергетики Росії оголосила тендер на закупівлю наклейок з написом "Обама чмо"

Юрист підприємства пояснив це "помилкою Т9".

Охорона Міненергетики Росії оголосила тендер на закупівлю наклейок з написом "Обама чмо"
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

ФДУП "Відомча охорона", яке займається охороною об'єктів Міністерства енергетики Російської Федерації, оголосило тендер на закупівлю наклейок з написом "Обама чмо" для своєї Північно-Кавказької філії.

Про це повідомляють "Открытые медиа".

Відзначають, що аукціон було оголошено на технічне обслуговування і ремонт автомобілів. Серед витратних матеріалів виявилися наклейки, на які встановили середню вартість 81 рубль.

Юрист підприємства пояснив появу такого рядка в списку закупівель "технічною помилкою або помилкою текстового редактора на кшталт Т9". У "Відомчій охороні" пообіцяли видалити пункт зі списку закупівель і більше не замовляти такі товари.

Нагадаємо, наклейки "Обама чмо" з'явилися в Росії в 2014-2015 роках серед прихильників політики Кремля. Вони стали своєрідною реакцією на введення США санкцій проти Росії через анексію Криму та війну на Донбасі. Незважаючи на те, що Барака Обаму ще в січні 2017 року змінив на посту президента США Дональд Трамп, наклейки з цим слоганом досі пропонують багато російських інтернет-магазинів.

У 2015 році в Нікітському ботанічному саду Ялти туристи пошкодили столітній кактус, видряпавши на ньому написи "Обама чмо" і "Москва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram