ГоловнаСвіт

У Грозному побили адвокатку, яка захищала українських політв'язнів Гриба і Клиха

Вона перебувала там через судовий процес над її підзахисним.

У Грозному побили адвокатку, яка захищала українських політв'язнів Гриба і Клиха
Марина Дубровина
Фото: glavcom.ua

У Грозному близько опівночі 6 лютого напали на адвокатку Марину Дубровіну, яка раніше представляла інтереси колишніх українських політв'язнів Павла Гриба і Станіслава Клиха. Разом із нею напали на журналістку "Новой газеты" Олену Мілашин.

Адвокатку Дубровіну побили, пише "Новая газета". Постраждалі звернулися до правоохоронців.

"Напад скоїли невідомі чоловіки і жінки в холі готелю і біля входу в готель. В основному били саме жінки, руками і ногами. Нападники знімали свої дії на камеру", - додали в ЗМІ.

Мілашина і Дубровіна перебували в Грозному через судовий процес проти Іслама Нуханова. Адвокатка представляла його інтереси, журналістка висвітлювала судовий процес. Нуханова затримали чеченська поліція. За інформацією "Новой газеты", приводом для цього став його ролик у соцмережах про "чеченську Рубльовку" - селище в центрі Грозного, де живе найближче оточення глави Чечні Рамзана Кадирова.

Раніше Дубровіна захищала українця Станіслава Клиха, затриманого в Росії нібито за участь у Першій чеченській війні.

Також Дубровіна була адвокаткою українця Павла Гриба, якого 2017 року затримали в Гомелі (Білорусь), куди він поїхав на зустріч із росіянкою, з якою познайомився в соцмережі. Він вважався безвісти зниклим, але через кілька тижнів ФСБ Росії повідомила українське консульство в Ростові-на-Дону, що Гриб перебуває в СІЗО в Краснодарі і звинувачується в підготовці теракту в школі Сочі.

Нагадаємо, що Павла Гриба і Станіслава Клиха звільнили в рамках обміну між Росією і Україною у вересні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram