ГоловнаСвіт

Грету Тунберг удруге висунули на Нобелівську премію миру

Її висунули два шведських депутати.

Грету Тунберг удруге висунули на Нобелівську премію миру
Грета Тунберг
Фото: Wikimedia

Шведську екоактивістку Грету Тунберг удруге номінували на Нобелівську премію миру 2020 року. Про це пише AFP.

"Юну кліматичну активістку Грету Тунберг і глобальний екологічний рух Fridays for Future сьогодні номінували на Нобелівську премію миру 2020 року два шведських законодавці", - йдеться в повідомленні.

З ініціативою виступили двоє шведських депутатів Єнс Холм і Хокан Свеннелінг.

"Грета Тунберг - кліматична активістка. Головна причина, чому вона заслуговує на Нобелівську премію миру, полягає в тому, що, незважаючи на юний вік, вона наполегливо працювала над тим, щоб змусити політиків звернути увагу на кліматичну кризу", - підкреслили депутати.

Першого разу Тунберг номінували на премію миру в 2019 році, проте тоді нагороду отримав прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі, який у 2018 році підписав мирну угоду, що поклала кінець 20-річному конфлікту через прикордонні території.

Нагадаємо, в жовтні 2019 року 16-річна Грета Тунберг і 15-річна камерунська правозахисниця Дівіна Малум стали лауреатками Міжнародної дитячої премії миру.

У грудні американське видання Time обрало Тунберг "Людиною року-2019". Вона стала тією, хто розкрив правду про кліматичну обстановку у світі в доленосну хвилину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram