ГоловнаСвіт

ВООЗ закликала світову спільноту об'єднати зусилля в боротьбі з китайським вірусом

Всі країни повинні виділити ресурси для виявлення 2019-nCoV, а також для порятунку заражених людей.

ВООЗ закликала світову спільноту об'єднати зусилля в боротьбі з китайським вірусом
ВОЗ
Фото: Wikipedia

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала лідерів усіх країн світу готуватися до протидії новому виду пневмонії, спалах якої почався в китайському місті Ухань.

Про це повідомляється на сайті ВООЗ.

У ВООЗ зазначили, що не всі країни готові до можливої зустрічі з коронавірусом. В організації просять забезпечити швидке і відкрите передавання всієї інформації про спалах нового вірусу. Всі країни, включаючи ті, які ще не постраждали від 2019-nCoV, повинні виділити ресурси для виявлення та запобігання проявам вірусу, а також для порятунку заражених людей.

Також у ВООЗ закликають приватні та державні науково-дослідні установи терміново прискорити спільну роботу над створенням вакцини.

Світова спільнота медиків звернулася до Світового банку, Глобального фонду для боротьби зі СНІД, туберкульозом та малярією, банків регіонального розвитку та Глобального альянсу з вакцин та імунізації з проханням надавати фінансову підтримку країнам з низьким рівнем ресурсів, використовуючи кошти для надання допомоги під час надзвичайних ситуацій.

Раніше ВООЗ вирішила не оголошувати "надзвичайної ситуації" на міжнародному рівні через новий китайський вірус. "Це надзвичайна ситуація в Китаї, але вона ще не стала глобальною надзвичайною ситуацією", - заявляв глава ВООЗ 23 січня.

27 січня ВООЗ підвищила рівень загрози поширення коронавірусу до "високого", визнавши помилку.

Нагадаємо, на початку зими в Китаї почалася епідемія нового коронавірусу 2019-nCoV. Станом на ранок 30 січня він убив 170 осіб, кількість інфікованих наближається до 8 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram