ГоловнаСвіт

Перший випадок "уханського" коронавірусу зафіксовано у Фінляндії

Китайська туристка з Уханя ізольована в лікарні.

Перший випадок "уханського" коронавірусу зафіксовано у Фінляндії
Фото: EPA/UPG

У Фінляндії підтвердився перший випадок коронавірусу. Носієм вірусу є туристка з Китаю, повідомляє фінське видання Уle.

32-річна жінка приїхала з міста Ухань, який став епіцентром спалаху нового виду коронавірусу. Вона звернулася в поліклініку із симптомами грипу. Звідти її перевезли до центральної лікарні Лапландії в м. Рованіємі.

Глава відомства охорони здоров'я і соціального забезпечення Фінляндії Міка Салмінен заявив, що підстав для паніки немає. За його словами, поки що випадків масового зараження коронавірусом за межами Китаю не спостерігається, а в ЄС таких менше від десятка.

"Ризик поширення вірусу в Фінляндії, як і раніше, невеликий", - зазначив Салмінен.

Водночас повідомляють, що близько 15 осіб можуть бути заражені. Вони не ізольовані. Це люди, які провели з хворою більш ніж 15 хвилин в одному приміщенні. Вони не скаржаться на здоров'я, але за станом їх здоров'я будуть спостерігати протягом 14 днів. Більшість з цих людей - іноземці, але є також і фіни.

Нагадаємо, станом на 29 січня кількість хворих на коронавірус 2019-nCoV в Китаї становила 6078 чоловік. Від спричиненої ним хвороби померли 132 людини, 115 осіб одужали. Крім Китаю, захворювання зафіксовано в 15 країнах світу, в тому числі у Франції і Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram