ГоловнаСвіт

Сі Цзіньпін назвав коронавірус "дияволом"

Голова КНР переконаний, що Китай зможе перемогти захворювання.

Сі Цзіньпін назвав коронавірус "дияволом"
Си Цзиньпин
Фото: EPA/UPG

Президент КНР Сі Цзіньпін у розмові з керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров'я назвав коронавірус "дияволом", але Китай впевнений, що зможе його перемогти.

Про це повідомляє Reuters.

"Вірус - це диявол, і ми не можемо дозволити дияволу сховатися", - сказав Сі Цзіньпін.

Президент додав, що він вважає, що ВООЗ і міжнародна спільнота "дадуть спокійну, об'єктивну і раціональну оцінку вірусу".

Нагадаємо, перші випадки зараження коронавірусом 2019-nCoV офіційно зареєстрували 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

20 січня влада Китаю підтвердила, що новий вірус передається від людини до людини. Ситуація ускладнюється довгим інкубаційним періодом (до двох тижнів, коли людина вже хвора, але жодних симптомів захворювання немає), під час якого вірус є заразним для довколишніх.

Станом на 27 січня кількість хворих склала близько 2800 осіб. Кількість жертв - 81 особа. ВООЗ підвищила рівень загрози поширення коронавірусу до "високого".

В Україні на 27 січня не підтвердився жоден випадок зараження новим коронавірусом 2019-nCoV. Виділений Київським лабораторним центром у одного з пацієнтів коронавірус HKU1 циркулює на території України десятиліттями і спричиняє захворювання дихальних шляхів легкого або середнього ступенів тяжкості.

Проте посольство офіційно закликало громадян України покинути Китай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram