ГоловнаСвіт

Випадок захворювання на уханський коронавірус зафіксували в Німеччині (оновлено)

Кількість жертв у Китаї перевищила 100 осіб.

Випадок захворювання на уханський коронавірус зафіксували в Німеччині (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Німеччині в місті Штарнберг зафіксували випадок захворювання на уханський коронавірус, пише Reuters.

Департамент охорони здоров'я Баварії заявив, що людину в місті Штарнберг, що за 30 кілометрів на північний захід від Мюнхена, визнано хворою на цей вірус. Ані статі, ані віку пацієнта не розголошують.

У заяві департаменту йдеться, що пацієнт перебуває "в хорошому стані", за ним спостерігають медики.

"Людей, які контактували (з пацієнтом, - ред.), докладно поінформували про можливі симптоми, заходи гігієни і канали передачі", - додали в повідомленні.

Оновлення. У департаменті охорони здоров'я Баварії додали, що пацієнт заразився на робочому семінарі від китаянки, передає "Інтерфакс-Україна". Також стало відомо, що хворим є 33-річний чоловік.

Китаянка, яка брала участь у семінарі, відчула нездужання 23 січня. Коронавірус у неї виявили вже після її повернення в КНР.

Хворий громадянин Німеччини відчув симптоми бронхіту, його госпіталізували, хоча стан його здоров'я поліпшився. 

За останніми даними, кількість померлих від вірусу 2019-nCoV перевищила 100 осіб, занедужали більш ніж 4500 осіб. Як передає "Лига. Новости", також підтверджено випадки захворювання в Шрі-Ланці та Чехії.

Фото: cnn.com

Нагадаємо, в Україні на 27 січня не підтвердився жоден випадок зараження новим коронавірусом 2019- nCoV. Виділений Київським лабораторним центром у одного з пацієнтів коронавірус HKU1 циркулює на території України десятиліттями і спричинює захворювання дихальних шляхів легкого або середнього ступенів тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram