ГоловнаСвіт

Військові США підтвердили катастрофу свого літака в Афганістані (оновлено)

Раніше "Талібан" заявив, що збив літак ВПС США.

Фото: FARS News Agency

В Афганістані зазнав аварії американський військовий літак Bombardier E-11A.

Як повідомляє Бі-бі-сі, спочатку з'явилася інформація про те, що це борт авіакомпанії Ariana Afghan Airlines, який прямував з міста Герат у Кабул. На ньому нібито летіли 83 людини.

Літак упав на території, підконтрольній руху "Талібан".

Представник губернатора провінції Газні заявив, що літак упав через технічні проблеми.

Однак через деякий час в Afghan Airlines заявили, що обидва літаки, які перебували в повітрі в цей час, успішно виконали рейси і приземлилися.

Незабаром представники "Талібану" заявили, що літак, який зазнав аварії, належить Військово-повітряним силам США. Іранське інформаційне агентство Fars опублікувало відео, нібито зняте на місці катастрофи. На ньому видно пошкоджений Bombardier E-11A, такі літаки дійсно використовує армія США.

Афганський журналіст Тарік Газнівал (Tariq Ghazniwal) у коментарі Associated Press заявив, що він бачив літак у вогні, а також два тіла. За його словами, передня частина літака сильно обгоріла, а корпус і хвіст літака сильно пошкоджені.

За його словами, місце аварії розташоване за 10 кілометрів від американської військової бази.

У той самий час спікер Центрального командування армії США Бет Ріордан заявила, що інформацію про катастрофу літака поки що перевіряють.

Оновлення. Під час аварії, ймовірно, загинули п'ятеро людей, повідомив глава місцевого підрозділу Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Саєд Абдул Ваджід Садат. За його словами, літак, очевидно, належав іноземній компанії.

Джерела Reuters в уряді США підтвердили, що мова йде про невеликий американський військовий літак.

За словами джерел, поки немає вказівок на те, що літак був збитий в результаті дій противника. Одне з джерел додало, що на борту, імовірно, перебувало щонайменше 10 осіб.

Оновлення 22:47. Військові США підтвердили катастрофу свого літака в Афганістані.

"Американський бомбардувальник E-11A розбився сьогодні в провінції Газні, Афганістан. Поки причина катастрофи розслідується, немає ніяких ознак того, що аварія була викликана вогнем противника. Ми надамо додаткову інформацію в міру її появи", - повідомив в твіттері представник американського контингенту в Афганістані Сонні Леджетт.

Він додав, що заяви талібів про те, що літак збили вони, є помилковими.

Нагадаємо, 9 січня літак "Боїнг-737", що належить "Міжнародним авіалініям України", упав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні.

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ "Корпус вартових Ісламської революції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram