ГоловнаСвіт

Посольство США в Багдаді зазнало ракетного обстрілу

Постраждалих немає.

Посольство США в Багдаді зазнало ракетного обстрілу
База США в Ираке (архивное фото)
Фото: alhadath.net

П'ять ракет вдарили в неділю ввечері по території посольства США в Багдаді.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на телеканал "Курдистан 24".

"П'ять ракет з установки типу "Катюша" вдарили по "зеленій зоні", постраждалих немає", - цитує телеканал заяву іракських військових.

Зазначають, що в результаті обстрілу є руйнування. У "зеленій зоні" Багдада розташовано кілька західних посольств і урядових установ, включаючи парламент, кабінет прем'єр-міністра і президію.

Виконувач голови уряду Іраку Аділь Абдул Махді оприлюднив заяву, в якій засудив цю подію, назвавши її "агресією".

Представник Державного департаменту США прокоментував атаку і закликав Ірак виконувати свої зобов'язання із захисту американських дипломатичних об'єктів, передає CNN.

"Ми в курсі повідомлень про ракетний обстріл міжнародної зони. Ми закликаємо владу Іраку виконувати свої зобов'язання з охорони дипломатичних об'єктів... Тому ми зберігаємо пильність", - заявив дипломат.

Нагадаємо, 14 січня військова авіабаза Аль-Таджі, розташована за 85 км на північ від Багдада, була обстріляна як мінімум двома ракетами "Катюша". Про жертв і пошкодженнях не повідомляли.

12 січня чотирьох людей було поранено після того, як вісім ракет "Катюша" обстріляли авіабазу "Балад", де перебуває персонал США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram