ГоловнаСвіт

У Петербурзі затримали активіста з фото Путіна й підписом "Кощей беззмінний"

Усього було затримано п'ятьох активістів.

У російському Санкт-Петербурзі поліція затримала місцевого активіста Євгена Козлова, який стояв у одиночному пікеті проти зміни Конституції.

Козлов тримав у руках фотографію президента РФ Володимира Путіна з підписом "Кощей беззмінний".

Фото: telegram.org/МБХ медиа

Як повідомляє МБХ Медиа, пізніше були затримані ще кілька активістів. 

Фото: telegram.org/МБХ медиа

Фото: telegram.org/МБХ медиа
Фото: telegram.org/МБХ медиа

Марія Малишева стояла з плакатом "Нове кіно: Шарикови й Маньки-облігації переписують Конституцію, щоб Путін був при владі до труни", а у Дмитра Гусєва не було жодного плаката. Поліцейські інкримінували йому куріння в недозволеному місці.

Фото: telegram.org/МБХ медиа

Ще через деякий час були затримані Влад Баранов і Олександр Тонконогов. Тонконогов був з плакатом "Ви знаєте повію, що 20 років пропрацювала в одному борделі?". Поліцейські пояснили затримання тим, що їм нібито надійшло повідомлення, що на Невському проспекті відбуватимуться неузгоджені заходи, й активістів затримують для дачі пояснень.

Фото: telegram.org/МБХ медиа
Фото: telegram.org/МБХ медиа

Увечері в неділю затриманих відпустили з відділу поліції, склавши протоколи на всіх, крім Козлова.

Усього, за даними Радио Свобода, 26 січня поодинокі пікети в Петербурзі проводили близько 30 осіб.

Нагадаємо, 15 січня уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим подав у відставку. Це сталося після послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам, на яких він запропонував посилити роль парламенту у формуванні уряду.

Опозиція побоюється, що Путін хоче змінити Конституцію для того, щоб 2024 року, коли закінчиться термін його президентських повноважень, очолити Держдуму і таким чином залишитися при владі. 

Законопроєкт про поправки до Конституції одноголосно ухвалила в першому читанні Державна дума Росії. Друге читання призначено на 11 лютого.

Всенародне голосування щодо поправок до Конституції планують провести у квітні. При цьому про формат голосування в законопроєкті нічого не говориться. Передбачається, що його виробить спеціально створена робоча група і Центрвиборчком.

До робочої групи з унесення змін до конституції увійшов письменник  Захар Прилєпін, що воював на боці "ДНР", ексфігуристка Ірина Родніна, актор Олександр Калягін, лікар Леонід Рошаль, гендиректор Ермітажу Михайло Піотровський і багато інших.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram