ГоловнаСвіт

Кількість хворих на коронавірус досягла 2000 осіб

Поширення вірусу прискорюється, в Канаді зафіксували перший підтверджений випадок.

Кількість хворих на коронавірус досягла 2000 осіб
Фото: EPA/UPG

Випадки зараження коронавірусом 2019-Ncov у Китаї підтверджені у 2002 осіб. Про це свідчать останні дані Національної комісії охорони здоров'я КНР, опубліковані в неділю, 26 січня, пише ВВС.

Так, всього за добу кількість офіційно виявлених випадків захворювання зросла в півтора разу. Кількість померлих від коронавірусу нового типу збільшилася до 56 осіб, одна зі смертей вперше зафіксована в Шанхаї.

"Голова КНР Сі Цзіньпін скликав нараду політбюро компартії, на якій заявив, що поширення смертельно небезпечного коронавірусу прискорюється", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим китайська влада розширює заходи боротьби з поширенням вірусу. Так, парк розваг "Діснейленд" у Шанхаї з 25 січня тимчасово припинив роботу. З 26 січня на невизначений термін закриється і аналогічний парк у Гонконзі.

Карантин, оголошений у 18 містах провінції Хубей, фактично торкається понад 56 млн осіб. А місто Тяньцзінь на півночі країни з 27 січня тимчасово припинить автобусне сполучення з провінціями.

Також в неділю стало відомо про появу коронавірусу 2019-nCoV в Канаді.

Чоловік перебуває на лікуванні в одній з лікарень Торонто. Він прилетів до Канади з китайського міста Гуанчжоу. Туди він дістався літаком з міста Ухань, з якого почалося поширення коронавірусу. За оцінкою медиків, "ризик для жителів залишається низьким", наголосив мер Торонто Джон Торі.

Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію у зв'язку з вірусом, зокрема через те, що за межами Китаю підтверджених випадків зараження наразі небагато.

Нагадаємо, вчора повідомлялося про 1400 підтверджених випадків захворювання китайським вірусом. Щонайменше 38 випадків зафіксовано в інших країнах і регіонах, зокрема в Австралії, Гонконгу, Таїланді, Сінгапурі, США, Тайвані, Макао, Малайзії, Непалі, Японії, В'єтнамі, Південній Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram