ГоловнаСвіт

Президент Мексики запропонував розіграти урядовий літак у лотерею

Для цього передбачається випустити 6 млн білетів по $25.

Президент Мексики запропонував розіграти урядовий літак у лотерею
Президентский Boeing 787 Мексики
Фото: avianews.com

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор запропонував розіграти в лотерею урядовий Boeing 787, на якому літав його попередник.

Про це повідомляє портал avianews.com з посиланням на The Guardian.

Для цього передбачається випустити 6 млн білетів по $25, що дозволить зібрати $150 млн. Переможцю лотереї, якщо його фінансовий стан не дозволить експлуатувати літак, допоможуть оплатити його річне обслуговування.

Зазначають, що це вже не перша спроба нового глави Мексики позбутися дорого авіалайнера, оскільки він воліє польоти рейсовими літаками. Так, Boeing 787 рік намагалися продати в США за $130 млн, але в підсумку його повернули в Мексику, так і не знайшовши покупця. При цьому державі довелося заплатити $1,5 млн за обслуговування повітряного судна.

Далекомагістральний літак у спеціальній комплектації замовив попередній президент Мексики. У літаку є президентські апартаменти, ванна, а в салоні може розміститися 80 осіб. При цьому переобладнання Boeing 787 у звичайний рейсовий літак, який здатен перевозити 300 пасажирів, також може стати проблемою через високі витрати.

Крім лотереї, літак також включали в обмін на медичне обладнання зі США, планували здавати в оренду на умовах погодинної оплати або продати групі бізнесменів.

Нагадаємо, під час виборчої кампанії Володимир Зеленський заявляв про плани "продати до чортової матері" літаки, на яких пересувається глава держави, проте пізніше передумав це робити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram