ГоловнаСвіт

Через вірус у Китаї закрили п'ять міст

Влада повідомляє про 18 жертв 2019 nCoV.

Через вірус у Китаї закрили п'ять міст
Фото: news.sky.

Сяньнін з населенням понад 2,5 млн осіб став п'ятим містом, в якому влада вирішила зупинити транспортне сполучення через коронавірус 2019-nCoV.

Про це муніципальна влада Сяньніна сповістила 23 січня на своїй офіційній сторінці в соцмережах Китаю, повідомляють західні ЗМІ.

"З 10:00 24 січня всі маршрути громадського транспорту і пасажирські перевезення тимчасово припиняються", - йдеться в офіційній заяві китайської влади.

Сяньнін розташований в китайській провінції Хубей, де раніше був виявлений новий тип коронавірусу.

Адміністрація міста Чибі, де проживає близько 500 тис. осіб, з півночі зупиняє рух громадського транспорту, в тому числі в сусідніх з містом частинах провінції.

Раніше в рамках боротьби з поширенням коронавірусу в Китаї ізолювали два міста - Хуанган (понад 6 млн жителів) і Ухань (понад 11 млн).

У ще одному китайському місті - Ечжоу - в четвер також тимчасово закрили залізничний вокзал, але поки заборону на виїзд мешканців не оголосили. У Ечжоу проживають близько 1,1 млн осіб.

У кінці грудня китайська влада повідомила про спалах пневмонії невідомого походження в місті Ухань. Перші хворі мали стосунок до ринку морепродуктів. Експерти попередньо встановили, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV.

Згідно з останніми даними Державного комітету з питань охорони здоров'я КНР, кількість хворих в різних провінціях Китаю перевищила 600 осіб, в 18 випадках хвороба завершилася летальним результатом.

У той же час комітет з надзвичайних ситуацій ВООЗ вирішив не оголошувати "надзвичайну ситуацію" в сфері охорони здоров'я на міжнародному рівні. Глава ВООЗ заявив, що доказів поширення вірусу від людини до людини за межами Китаю немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram