ГоловнаСвіт

ВООЗ прийняла рішення щодо нового китайського вірусу

Доказів поширення вірусу від людини до людини за межами Китаю немає.

ВООЗ прийняла рішення щодо нового китайського вірусу
Фото: EPA/UPG

Комітет з питань надзвичайних ситуацій ВООЗ, який протягом двох днів проводив екстрене засідання щодо нового коронавірусу (2019-nCoV), вирішив не оголошувати "надзвичайну ситуацію" в сфері охорони здоров'я на міжнародному рівні.

Про це повідомляється в твіттері Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Сьогодні я не оголошую надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення. Це надзвичайна ситуація в Китаї, але вона ще не стала глобальною надзвичайною ситуацією", - заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус за підсумками дводенних екстрених переговорів.

За його словами, зараз у ВООЗ зареєстровані 584 випадки захворювання, у тому числі 17 випадків смерті. 575 випадків і всі випадки смерті зареєстровані в Китаї. Також випадки зараження зареєстровані в Японії, Республіці Корея, Сінгапурі, Таїланді, Сполучених Штатах Америки та В'єтнамі.

Глава ВООЗ заявив, що доказів поширення вірусу від людини до людини за межами Китаю немає.

Нагадаємо, перший випадок зараження коронавірусом 2019 nCoV зареєстровано 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

20 січня влада Китаю підтвердила, що новий вірус, який викликав спалах пневмонії, передається від людини до людини.

Через спалах вірусу влада Китаю вирішила закрити на карантин два міста з населенням 16 млн чоловік.

Сьогодні влада Китайської народної Республіки офіційно підтвердила перший випадок смерті від коронавірусу за межами китайського міста Ухань.

Новий коронавірус є різновидом вірусу SARS, який теж проявився в Китаї, і в 2002-2003 роках викликав пандемію і смерті 800 пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram