ГоловнаСвіт

У Косові за змову з метою вбивства президента і прем'єра засуджено вісьмох осіб

Суд засудив етнічних албанців на терміни від двох до 12 років.

У Косові за змову з метою вбивства президента і прем'єра засуджено вісьмох осіб
Суд по делу организации "Народное око", Косово
Фото: Радио Свобода

Суд у Косові оголосив вироки восьми етнічним албанцям, яких визнав винними в замаху на вбивство колишнього політика і плануванні вбивства президента і прем'єр-міністра країни в 2017 році, повідомляє Радіо Свобода.

Суд у Приштині 22 січня засудив чоловіків на терміни від 2 до 12 років, вказавши, що їхньою метою було "серйозно дестабілізувати або знищити політичні, економічні, конституційні або соціальні структури" Косова.

У обвинуваченні на 70 сторінках зазначалося, що група прагнула досягти своєї мети, убивши нинішніх і колишніх чиновників, вважаючи їх зрадниками.

Вісім засуджених були частиною групи, відомої як "Народне око". Президент Хашим Тачі і суд назвали її терористичною організацією.

Один із засуджених, Мурат Джашарі, отримав 10-річний термін за замах, в результаті якого на порозі власного будинку в березні 2017 був поранений колишній політик і відомий юрист Азем Влласі.

У списку цілей зловмисників були також Хашим Тачі, колишній прем'єр-міністр Іса Мустафа, а також релігійні лідери, бізнесмени та журналісти, повідомляє суд Приштини.

Адвокати засуджених заявили, що оскаржать вироки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram