ГоловнаСвіт

МЗС рекомендує українцям не їхати в китайський Ухань через спалах коронавірусу

У цьому місті - найбільший ризик зараження.

МЗС рекомендує українцям не їхати в китайський Ухань через спалах коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ попереджає українців про спалах коронавірусу в Китаї і рекомендує утриматися від поїздок у місто Ухань.

Про це повідомляють "Українськi Новини" з посиланням на пресслужбу МЗС.

"У зв'язку з епідеміологічною ситуацією через поширення в Китаї захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), МЗС рекомендує під час планування подорожі в Китай або всередині країни уточнювати актуальну епідеміологічну ситуацію в регіоні і утримуватися від поїздок в місто Ухань (провінція Хубей), де найбільший ризик зараження", - йдеться в повідомленні.

Також МЗС рекомендує їсти тільки належно термічно оброблені продукти тваринного походження і рибу, уникати контакту з тваринами, відвідування ринків з продажу м'яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм, не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань, використовувати спеціальні маски для захисту органів дихання, мити руки із засобами гігієни, користуватися антисептиками на спиртовій основі, під час симптомів, схожих на грип або ГРВІ, мінімізувати контакти з іншими людьми і звернутися в медичний заклад.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, МЗС рекомендує громадянам України звертатися за номерами "гарячих ліній" до посольства України в Китаї.

Нагадаємо, станом на 22 січня, кількість жертв нового коронавірусу з Китаю досягла 17 осіб. Загальна кількість хворих у провінції Хубей - 444 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram