ГоловнаСвіт

Телефон засновника Amazon Безоса зламали після повідомлення від принца Саудівської Аравії - The Guardian

Можливо, це пов'язано із журналістом Хашоггі, який працював на належну Безосу газету.

Телефон засновника Amazon Безоса зламали після повідомлення від принца Саудівської Аравії - The Guardian
Безос и принц Саудовской Аравии
Фото: Saudi Press Agency

Телефон засновника Amazon і мільярдера Джеффа Безоса зламали 2018 року після повідомлення у WhatsApp з акаунта принца саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана. Про це пише The Guardian із посиланням на власні джерела.

Цифровий аналіз показав, що в зашифрованому повідомленні, надісланому з номера принца, був шкідливий відеофайл, який проник у смартфон Безоса і скачав із нього великий обсяг даних.

За словами джерел, які спілкувалися з Guardian на умовах анонімності, Безос і бін Салман дружньо спілкувалися у WhatsApp, потім 1 травня надійшов вірусний файл. Точно невідомо, які саме дані вкрали зі смартфона мільярдера.

Припущення про те, що королівство причетне до злому телефону, саудівські дипломати назвали абсурдом. Раніше про те, що Саудівська Аравія може бути причетною до злому, говорив консультант Безоса Гевін де Беккер. Він припустив, що це, можливо, пов'язано з убивством журналіста Джамаля Хашоггі, в організації якого звинувачують владу Саудівської Аравії.

Хашоггі працював на американську газету The Washington Post, власником якої з 2013 року є Безос.

Нагадаємо, що 59-річний оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі, який мешкав у США, зник 2 жовтня 2018 року, після того як увійшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для одруження.

Турецька влада заявила, що журналіста жорстоко вбили в консульстві. Місцева генпрокуратура за підсумками розслідування дійшла висновку, що журналіст став жертвою спланованого вбивства. Його задушили відразу після того, як він увійшов у будівлю дипмісії. Після вбивства тіло журналіста розчленували і знищили.

Саудівська влада заперечувала звинувачення і стверджувала, що Хашоггі покинув будівлю через чорний хід і його вихід просто не потрапив на камери відеоспостереження. Однак під сильним тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі було вбито.

США ввели санкції проти 17 громадян Саудівської Аравії у зв'язку з убивством Хашоггі.

У грудні в Саудівській Аравії п'ятьох обвинувачених у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі засудили до страти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram