ГоловнаСвіт

Іранський депутат пообіцяв нагороду в $3 млн за вбивство Трампа

У США назвали пропозицію "сміховинною".

Іранський депутат пообіцяв нагороду в $3 млн за вбивство Трампа
Фото: EPA/UPG

Іранський депутат запропонував нагороду в 3 млн доларів США "будь-кому, хто вб'є" президента США Дональда Трампа, щоб помститися за вбивство генерала Кассема Сулеймані.

Про це повідомляє Al Jazeera.

"Ахмед Хамзех, маловідомий член парламенту, запропонував винагороду від імені жителів Кермана, рідного міста і місця останнього спочинку шанованого Сулеймані, вбитого під час удару американського безпілотника в сусідньому Іраку 3 січня", - йдеться в повідомленні.

Хамзех запропонував гроші за вбивство президента США, виступаючи в парламенті Ірану. При цьому джерела фінансування він не назвав.

Постійний представник США на Конференції з роззброєння Роберт Вуд назвав цю ідею "сміховинною", заявивши журналістам у Женеві, що вона продемонструвала "терористичні основи" створення Ірану.

Нагадаємо, 3 січня в Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули 8 осіб, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Кассем Сулеймані. Розпорядження про ліквідацію дав президент США Дональд Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram