ГоловнаСвіт

Сенат США розпочав засідання щодо імпічменту Трампа

На першу фазу слухань виділили 24 години.

Сенат США розпочав засідання щодо імпічменту Трампа
Фото: EPA/UPG

Сенат США розпочав засідання щодо процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Згідно з попередніми даними, перша фаза слухань - дебати представників (менеджерів) сторони захисту і звинувачення. На неї виділено 24 години.

Експерти припускають, що вона завершиться через два дні. Потім відбудеться друга фаза - відповіді сторін на письмові запитання сенаторів. Ця процедура загалом займе до 16 годин. Залишається гадати, чи допустять і заслухають під час засідання свідків.

Наприкінці процесу сенатори за допомогою простої більшості проголосують за кожну з двох статей обвинувального акта.

Як раніше повідомляв телеканал CNN, Білий дім і республіканська більшість у Сенаті очікують, що розгляд закінчиться до 4 лютого - дня, коли президент США виступить зі щорічним зверненням до Конгресу.

Нагадаємо, після того, як 16 січня Сенат офіційно відкрив судовий процес, Трампу була направлена повістка, яка інформує його про звинувачення.

Його звинувачують за двома статтями - зловживання владою і перешкоджання Конгресу в проведенні розслідування про імпічмент.

Розслідування про можливість імпічменту почалося у вересні, після того як співробітник спецслужб написав скаргу на тиск, який президент, за його даними, чинив на Україну з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020-го демократу Джо Байдену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram