ГоловнаСвіт

В аеропортах Малайзії поставили теплові сканери через коронавірус у Китаї

У Китаї зафіксовано три летальні випадки.

В аеропортах Малайзії поставили теплові сканери через коронавірус у Китаї

Через вірус, що поширюється в Китаї  та викликав спалах пневмонії, в міжнародних аеропортах Малайзії ввели посилені засоби контролю.

Про це повідомляється на сторінці посольства України в Малайзії.

"У контексті спалаху епідемії нового типу коронавірусу в місті Ухань (провінція Хубей, КНР), де від пневмонії вже загинуло близько 200 осіб, Міністерство охорони здоров'я Малайзії вводить додаткові заходи санітарно-епідеміологічного контролю для осіб, які прибувають в країну", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства у facebook.

Зазначається, що в міжнародних аеропортах Малайзії використовують теплові сканери з метою виявлення захворювання серед приїжджих. Також на пунктах перетину кордону та в медичних закладах працює команда з оперативного реагування.

Згідно з даними ВООЗ, новий тип вірусу був поширений морепродуктами і продуктами тваринного походження.

За даними МОЗ Малайзії, станом на 20 січня 2020 року випадків нового коронавірусу в країні не виявлено.

У посольстві рекомендують українцям, які перебувають у Малайзії, стежити за оперативними повідомленнями ЗМІ та чітко дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади.

Як повідомлялося, 20 січня влада Китаю підтвердила, що новий вірус, який викликав спалах пневмонії, передається від людини до людини. Зафіксовано понад 200 випадків захворювання, три людини померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram