ГоловнаСвіт

У Китаї заборонять одноразовий пластик до кінця року

До 2025 року в Китаї мають намір створити систему переробки та утилізації пластмаси.

У Китаї заборонять одноразовий пластик до кінця року
Фото: EPA/UPG

У найближчі п'ять років Китай має намір зменшити використання і виробництво пластику, крім того, до кінця 2020 року пластикові пакети заборонять у супермаркетах і ТЦ у великих містах Китаю. Про це пише агентство Bloomberg.

Згідно з планом, опублікованим Національною комісією з розвитку і реформ Китаю, до кінця цього року пластикові пакети, що не розкладаються, будуть також заборонені в службах доставки продовольства.

"Провідний спеціаліст з економічного планування Китаю заявив, що в найближчі п'ять років країна зменшить виробництво і використання пластику, що допоможе скоротити одне з найбільших у світі джерел забруднення", - сказано в повідомленні.

Китай значно скоротить використання одноразового пластику в електронній торгівлі, експрес-доставках і їжі на винос до 2022 року, просуваючи альтернативні матеріали.

Крім того, планують створити систему виробництва, розподілу, споживання, переробки та утилізації пластмаси до 2025 року.

Відзначають, що використання пластику в Китаї зросло, оскільки онлайн-покупки і додатки для доставки їжі стали частиною повсякденного життя в країні, навіть у сільській місцевості.

Нагадаємо, 12 листопада 2019 року Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт, що пропонує заборонити пластикові пакети з 2022 року. За відповідне рішення проголосували 365 нардепів.

Пропонують заборонити продаж пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі та об'єктах ресторанного господарства товщиною до 50 мкм. Обмеження не будуть поширюватися на біорозкладні пакети, надлегкі пакети шириною до 225 мм (без бічних складок), глибиною до 345 мм (з урахуванням бічних складок), довжиною до 450 мм (з урахуванням ручок).

У жовтні також повідомляли, що депутати планують поетапно ввести обмеження на виробництво, використання та поширення мийних засобів, які містять фосфати, аніонні поверхнево-активні речовини та хлор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram