ГоловнаСвіт

Глава Чувашії закликав "мочити" журналістів, які критикують владу

За словами Ігнатьєва, окремі журналісти «жодної статті не написали про людину праці, але при цьому пишуть, як добре в Європі, як добре в Америці».

Глава Чувашії закликав "мочити" журналістів, які критикують владу
Глава Чувашии Михаил Игнатьев
Фото: Радио Свобода

Глава Чувашії (республіка в складі Російської Федерації) Михайло Ігнатьєв закликав «мочити» журналістів і блогерів, які критикують владу.

З таким закликом він звернувся до лояльних до влади журналістів під час виступу на урочистому заході з нагоди Дня російського та чуваського друку в Чебоксарах, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

За словами Ігнатьєва, окремі журналісти «жодної статті не написали про людину праці, вкладаючи добру душу і серце, але при цьому пишуть, як добре в Європі, як добре в Америці», а російську владу критикують.

«Потрібно чітко позначити - треба їх мочити, як у народі кажуть. Треба мочити. Розповідати, звідки вони приїхали, з якими помислами, де живуть, де працюють, на чому заробляють», - сказав Ігнатьєв.

Глава регіону висловив побоювання, що в результаті роботи опозиційних журналістів будуть мітинги на вулицях, через які, за його словами, «ніколи буде займатися облаштуванням дворових територій, громадських просторів, відкривати нові виробництва».

«Мочить у сортирі» - вираз, публічно використаний Володимиром Путіним, на той момент головою уряду Російської Федерації, 24 вересня 1999 року під час пресконференції в Астані, коли він коментував події попереднього дня, а саме бомбардування російською авіацією Грозного. Відповідаючи журналістам ОРТ, Путін дослівно сказав: «Ми будемо переслідувати терористів скрізь. В аеропорту - в аеропорту. Значить, ви вже мене вибачте, у туалеті зловимо, ми і в сортирі їх замочимо, врешті-решт. Усе, питання закрите остаточно».      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram