ГоловнаСвіт

Палата представників США передала в Сенат обґрунтування імпічменту Трампа

Документ складається з 111 сторінок.

Палата представників США передала в Сенат обґрунтування імпічменту Трампа
Президент США Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Палата представників США направила в Сенат 111-сторінковий документ з обґрунтуванням оголошеного президенту США Дональду Трампу імпічменту.

Згідно з документом, опублікованого на сайті комітету з розвідки Палати представників 18 січня, Трамп порушив дану ним клятву і зрадив довіру суспільства.

У короткому викладі документа менеджери з імпічменту Палати представників пишуть, що "докази в переважній більшості випадків підтверджують" провину Трампа в обох пред'явлених йому звинуваченнях.

Associated Press пише, що переданий в Сенат документ об'єднує публічні і конфіденційні показання свідків, які були дані на слуханнях щодо імпічменту в Палаті представників. У ньому імпічмент названий політичним, а не формальним юридичним процесом.

"Єдине питання, що залишилося, полягає в тому, чи приймуть на себе і винесуть члени Сенату тяжкість відповідальності, покладену на них творцями нашої Конституції і їх конституційними клятвами", - йдеться в короткому викладі документа семи менеджерів з імпічменту Палати представників.

Менеджери заявили, що Трамп повинен бути зміщений з поста президента, щоб гарантувати "чесність" президентської передвиборної кампанії 2020 року.

У свою чергу адвокати президента США в документі, який розміщений на сайті Білого дому, назвали звинувачення на адресу Трампа атакою на виборчі права американців. В їх відповіді Сенату підкреслюється, що Трамп "категорично і однозначно відкидає обидва пункти звинувачень", а також міститься вимога "відкинути подання до імпічменту".

Команда юристів, яка буде захищати Трампа на судовому розгляді в Сенаті, оголосила, що схвалені Палатою представників статті імпічменту "конституційно недійсні", і звинуватила демократів у "зухвалій і незаконній спробі" скасувати результати президентських виборів 2016 року.

Після того, як 16 січня Сенат офіційно відкрив судовий процес, Трампу була направлена повістка, яка інформує його про звинувачення. Наступного вівторка сенатори повинні обговорити і проголосувати за резолюцію, яка встановлює правила судового розгляду.

Трампа звинувачують за двома статтями – зловживання владою та перешкоджання Конгресу в проведенні розслідування про імпічмент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram