ГоловнаСвіт

США внесли у санкційний список молдовського олігарха Плахотнюка

Про це повідомив держсекретар Майк Помпео.

Володимир Плахотнюк на брифінгу після парламентських виборів у Кишиневі, 24 лютого 2019.
Фото: EPA/UPG
Володимир Плахотнюк на брифінгу після парламентських виборів у Кишиневі, 24 лютого 2019.

У США внесли в санкційний список громадянина Молдови Володимира (Влада) Плахотнюка. Про це у Twitter повідомив державний секретар США Майк Помпео.

"Корумповані дії Володимира Плахотнюка підірвали верховенство закону і незалежність демократичних інститутів у Молдові", - зазначив Помпео.

Володимир Плахотнюк є ексглавою Демократичної партії Молдови, колишнім першим віцеголовою парламенту з 2010 по 2013 рік. Належить до числа найбагатших людей своєї країни.

Нагадаємо, в жовтні 2019 Антикорупційна прокуратура Молдови наклала арешт на банківські рахунки і активи колишнього лідера Демократичної партії, олігарха Влада Плахотнюка. Напередодні його оголосили в міжнародний розшук. Плахотнюк проходить у двох кримінальних справах за фактом відмивання грошей в особливо великих розмірах.

Як відомо, в червні в Молдові відбулася зміна влади - Демократична партія пішла в опозицію, а коаліцію сформували Партія соціалістів Республіки Молдови і проєвропейський блок ACUM. Новим прем'єр-міністром стала Майя Санду - лідерка партії "Дія і солідарність" (PAS), що входить у блок ACUM, а спікером - голова ПСРМ Зінаїда Гречаний.

Плахотнюк покинув пост лідера Демократичної партії після відходу в опозицію і виїхав з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram