ГоловнаСвіт

"Президент" Абхазії пішов у відставку

До Сухумі прибув помічник президента Росії Владислав Сурков.

"Президент" Абхазії пішов у відставку
Рауль Хаджимба
Фото: kavkaz-uzel.eu

"Президент" самопроголошеної республіки Абхазія Рауль Хаджимба погодився піти у добровільну відставку. Як повідомляє "Эхо Кавказа", відповідну заяву вже підписано та передано представникам опозиції.

Переговори з опозицією відбувалися за посередництва заступника секретаря Ради безпеки Російської Федерації Рашида Нургалієва.

За інформацією видання, у посольстві Росії відбувається зустріч лідера опозиції Аслана Бжанія з прибулим до Абхазії помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Раніше Рауль Хаджимба прийняв рішення не зустрічатися із Сурковим.

Опозиційний депутат Батал Табагуа вийшов до протестувальників біля президентської резиденції і зачитав документ про відставку Хаджимба. Присутні зустріли новину оплесками.

Відповідаючи на запитання Інтерфаксу, чи буде він брати участь у позачергових виборах "президента" Абхазії, Хаджимба сказав: "Життя покаже".

Тим часом, голова опозиційної партії "Єдина Абхазія" Сергій Шамба повідомив агентству, що згідно з Конституцією Абхазії, у зв'язку зі складанням повноважень Хаджимбою обов'язки глави республіки має виконувати прем'єр-міністр. Посаду прем'єра Абхазії нині обіймає Валерій Бганба.

Раніше в неділю ЦВК Абхазії призначила повторні вибори президента на 22 березня. ЦВК не погодилася з рішенням Верховного суду республіки про скасування результатів 2-го туру виборів, але змушена підкоритися йому.

Після цього Рауль Хаджимба заявив, що має намір оскаржити рішення про повторні вибори.

Однак увечері 12 січня в Абхазію прибув помічник президента Росії Владислав Сурков нібито для зустрічі з Хаджимбою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram