ГоловнаСвіт

Новим султаном Оману став міністр культури

Колишній султан Кабус бен Саїд, який помер напередодні, правив країною 50 років.

Новим султаном Оману став міністр культури
Хайсам бен Тарек Аль Саид
Фото: gulfnews.com

Новим султаном Оману після смерті колишнього правителя країни став Хайсам бен Тарек Аль Саїд, повідомляє в суботу Aljazeera.

Раніше він обіймав посаду міністра культури Оману. Хайсам бен Тарек Аль Саїд приніс присягу в присутності ради правлячої сім'ї Оману.

Про смерть колишнього султана Кабуса бен Саїда стало відомо в ніч на суботу. Йому було 79 років. За деякими даними, він страждав від раку. У грудні султан був у Бельгії, де проходив медичний огляд. В Омані в зв'язку з його смертю оголошено триденний траур.

Кабус бен Саїд став султаном в 1970 році, до влади він прийшов в результаті безкровного двірцевого перевороту.

У султана не було спадкоємців, нового правителя обирала рада правлячої сім'ї, в яку входить близько 50 членів.

Султан займає в Омані посади прем'єр-міністра, командувача збройними силами, міністра оборони, міністра фінансів і закордонних справ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський полетів на Різдво в Оман під приводом робочої поїздки. Після того, як в ЗМІ з'явилася інформація, що Зеленський разом з сім'єю без розголосу поїхав відпочивати на узбережжя Оманської затоки, Офіс президента написав, що глава держави відбув до Оман з робочою поїздкою і у нього заплановані зустрічі на вищому рівні.

Пізніше Офіс президента повідомив, що Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Оману Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою. Також Зеленський зустрічався з виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Султанату Оман Абдулсаламом аль-Муршиді. Через аварію українського літака МАУ в Ірані, президент був змушений перервати поїздку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram