ГоловнаСвіт

Голова Управління цивільної авіації Ірану заявив, що "чорні скриньки" покажуть справжню причину катастрофи літака МАУ

Він наполягає на тому, що борт не збивали.

Голова Управління цивільної авіації Ірану заявив, що "чорні скриньки" покажуть справжню причину катастрофи літака МАУ
Фото: EPA/UPG

Голова Управління цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде заявив, що справжню причину катастрофи літака МАУ під Тегераном покажуть дані "чорних скриньок". Про це пише CNN.

Він підкреслив, що інформація про те, що в борт влучила ракета, не повинна вважатися достовірною до аналізу бортових самописців.

Абедзаде підтвердив офіційну позицію Ірану про те, що літак не збивала ракета. Він додав, що Іран запросив усіх міжнародних партнерів узяти участь у розслідуванні, що, на його думку, свідчить про готовність держави до прозорого розслідування.

Нагадаємо, спочатку про те, що авіакатастрофа могла статися через влучення зенітної ракети, повідомили декілька джерел у Пентагоні та розвідувальних службах, на це ж натякнув президент США Дональд Трамп. CNN з посиланням на джерела, близькі до розвідки, повідомили, що літак МАУ було збито двома зенітними ракетами російського виробництва класу "земля-повітря".

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на екстреному брифінгу заявив, що є підтверджені факти, що вказують на влучення ракети в "Боїнг".

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat надала докази справжності відео, на якому зафіксовано, як ракета збиває український Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон повідомив, що у їхньої держави також є підтвердження влучення ракети в літак українських авіаліній.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що версії влучення ракети в літак не відкидають, але її поки що не підтверджено. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram