ГоловнаСвіт

Генерал КВІР заявив про готовність Ірану до нових ударів у регіоні

За його словами, відповіддю США за вбивство Сулеймані має стати вигнання американських сил.

Генерал КВІР заявив про готовність Ірану до нових ударів у регіоні
Фото: rbc.ru

Командир аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) генерал Аміралі Хаджизаде заявив, що Іран може завдати ударів по регіону. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на канал "Аль-Арабія".

"За інформацією іранського державного телебачення, Хаджизаде сказав, що (ракетні удари. - Ред.) були початком серії атак у всьому регіоні", - передає телеканал.

За словами Хаджизаде, ракетний обстріл баз США в Іраку мав на меті не знищити військових, а завдати шкоди "американській військовій машині".

При цьому він заявив, що відповіддю Штатам за вбивство генерала Касема Сулеймані має стати вигнання американських сил із регіону.

Нагадаємо, в ніч на 8 січня американську авіабазу, розташовану поруч з містом Аль-Асад в Іраку, і базу американських коаліційних сил в Ербілі обстріляли ракетами.

На іранських державних каналах повідомили, що КВІР "завдав удару по авіабазі США Аль-Асад в Іраку десятками ракет". КВІР заявив, що будуть "нищівні відповіді в разі нової агресії". Також у Корпусі сказали, що вдарять по будь-якій регіональній країні, яка "стане платформою для агресії США".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram