ГоловнаСвіт

Кілька ракет упали в "зеленій зоні" в Багдаді

Однією з цілей атаки могло бути посольство США в Іраку.

Кілька ракет упали в "зеленій зоні" в Багдаді
Фото: twitter.com

Дві ракети влучили в "зелену зону" в столиці Іраку Багдаді через день після того, як Іран завдав ракетних ударів по США і інших коаліційних силах на базах в Іраку.

Про це повідомляє CNBC.

Іракські військові заявили, що дві ракети "Катюша" впали в "зеленій зоні", де розташоване посольство США, інші посольства західних країн й іноземні компанії, передає Reuters. За даними агентства, в "зелену зону" влучили три ракети.

Згідно із заявою військових Іраку, жертв не було.

За словами журналіста BBC Фераса Кірані, посольство США в Іраку могло бути однією з цілей атаки, але в нього не влучили.

Білий дім і Пентагон поки що не коментували повідомлення.

Нагадаємо, 3 січня в Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули вісім осіб, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Касем Сулеймані. Розпорядження про ліквідацію дав Трамп.

Коментуючи інцидент, президент США назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран же порівняв убивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв заходи у відповідь.

5 січня Трамп заявив, що США будуть готові завдати ударів по 52 цілях в Ірані, якщо Тегеран вдасться до заходів у відповідь.

У ніч на 8 січня Тегеран запустив понад десять балістичних ракет з іранської території в напрямку як мінімум двох військових баз в Іраку, на яких розміщуються військовослужбовці США. Після атаки США заборонили всі цивільні перельоти над повітряним простором Ірану і Іраку, а також над водами Перської та Оманської заток.

Раніше парламент Ірану проголосував за законопроєкт, яким армія США і Пентагон визнаються "терористичними організаціями".

Секретар Вищої ради нацбезпеки Алі Шамхані заявив, що Іран розглядає 13 варіантів помсти США за ліквідацію генерала Сулеймані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram