ГоловнаСвіт

Путін зустрівся з Асадом і російськими військовими в Сирії

Про візит президента РФ у Дамаск раніше не повідомляли

Путін зустрівся з Асадом і російськими військовими в Сирії
Путин встретился с Асадом в Сирии
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін у вівторок, 7 січня, прибув з візитом у Сирію.

Про це повідомляють на офіційному сайті Кремля.

З аеропорту Путін попрямував у командний пункт угруповання російських військ, де його зустрів президент Сирії Башар Асад.

"Глави держав заслухали доповіді військових про стан справ у різних регіонах країни. Пізніше відбулися двосторонні переговори російської та сирійської делегацій. Під час спілкування з Асадом президент РФ, зокрема, зазначив, що зараз можна з упевненістю констатувати - пройдено величезну відстань на шляху відновлення сирійської державності і територіальної цілісності країни", - йдеться в повідомленні.

Також зазначають, що Путін зауважив у Сирії "ознаки відновлення мирного життя".

"Президент Сирії висловив вдячність Росії і російським військовим за допомогу в боротьбі з тероризмом і відновлення мирного життя в республіці. Сирійський лідер тепло привітав Володимира Путіна і російський народ зі святом Різдва Христового", - повідомили в Кремлі.

Фото: kremlin.ru

Нагадаємо, Туреччина призупинила військову операцію в Сирії 17 жовтня минулого року після тривалих переговорів віцепрезидента США Майка Пенса з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом. Після цього Анкара і курдські загони обмінялися взаємними звинуваченнями в порушенні режиму припинення вогню.

22 жовтня 2019 року Путін і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домовилися про продовження режиму припинення вогню на півночі Сирії. 26 листопада президент Ердоган заявив про продовження операції до "досягнення поставлених цілей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram