ГоловнаСвіт

Парламент Ірану визнав Пентагон і армію США "терористичними організаціями"

За документ проголосували одноголосно.

Парламент Ірану визнав Пентагон і армію США "терористичними організаціями"
Фото: tasnimnews.com

Парламент Ірану 7 січня проголосував за законопроєкт, яким армія США і Пентагон визнаються "терористичними організаціями". Про це пише Tasnim news agency.

Повідомляється, що це захід у відповідь на ліквідацію іранського генерала Сулеймані.

"Законодавці Ірану одностайно проголосували за пропозицію визнати армію США і Пентагон терористичними організаціями", - уточнили в ЗМІ.

В ухваленому законопроєкті також йдеться, що Іран повинен спрямувати силам "Аль-Кудс", якими командував Сулеймані, 200 мільйонів євро з Фонду нацрозвитку "для зміцнення обороноздатності".

Нагадаємо, 31 грудня в Багдаді (Ірак) учасники мітингу штурмували посольство США, протестуючи через недавні повітряні удари Штатів по базах бойовиків.

3 січня в Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули 8 людей, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів Корпусу Вартових Ісламської Революції (КВІР) Касем Сулеймані. Розпорядження про ліквідацію дав президент США Дональд Трамп.

Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв заходи у відповідь.

5 січня Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки будуть готові завдати ударів по 52 цілях в Ірані в разі, якщо Тегеран вчинить дії у відповідь за вбивство іранського генерала Касима Сулеймані. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram