ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку почався суд над Гарві Вайнштейном, а в Лос-Анджелесі йому висунули нові звинувачення

Колишньому продюсерові загрожує довічне ув'язнення.

Фото: EPA/UPG

У Нью-Йорку в понеділок, 6 січня, почався судовий процес над колишнім голлівудським продюсером Гарві Вайнштейном, звинуваченим у сексуальних домаганнях.

Про це пише Associated Press.

Хоча Вайнштейна звинувачували понад 80 жінок, суд розгляне тільки два випадки - звинувачення на адресу 67-річного голлівудського магната у зґвалтуванні і в примусі до орального сексу у 2013 і 2006 роках.

Перший день відведено організаторським питанням, відбір членів колегії присяжних засідателів почнеться 7 січня і триватиме близько двох тижнів. На сам процес знадобиться щонайменше 6 тижнів. Вайнштейну, який здався поліції в травні 2018 року і був звільнений під заставу, загрожує довічне ув'язнення.

Цього ж дня Вайнштейну аналогічні звинувачення висунула прокуратура в Лос-Анджелесі. Йому закидають зґвалтування жінки 18 лютого 2013 року, а також сексуальне насильство щодо іншої жінки наступного дня.

За цим звинуваченням Вайнштейну загрожує до 28 років у каліфорнійській в'язниці. Прокуратура рекомендуватиме призначити йому заставу в розмірі 5 млн доларів.

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року десятки актрис звинуватили Вайнштейна в домаганнях. Незабаром після цього схожі звинувачення надійшли і на адресу інших знаменитостей зі світу кіно і політики. Самого Вайнштейна звільнили з ради директорів компанії і виключили зі складу американської Кіноакадемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram