ГоловнаСвіт

Болтон готовий дати свідчення в Сенаті у справі про імпічмент Трампу

Перед членами Палати представників він не виступав.

Болтон готовий дати свідчення в Сенаті у справі про імпічмент Трампу
Фото: EPA/UPG

Колишній радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон готовий дати свідчення в Сенаті в рамках справи про імпічмент Дональда Трампа.

Про це йдеться в заяві на сайті Болтона.

"Я вирішив, якщо Сенат випише повістку на дачу мною показань, я готовий зробити це", - йдеться в ній.

Під час слухань у Палаті представників Болтона не викликали свідчити, а повістку його заступникові Чарльзу Купперману відкликали після того, як він звернувся до суду з проханням розібратися, що головне - заборона Білого дому про дачу свідчень Конгресу чи вимоги повістки Конгресу.

У результаті свідчення Болтона не знадобилися і Палата представників 19 грудня оголосила Трампу імпічмент за зловживання владою, а також за перешкоджання розслідуванню Конгресу.

Після цього в Сенаті має відбутися судовий процес, де буде вирішуватися питання відставки Трампа. Для усунення президента від влади потрібні голоси двох третин сенаторів. Зараз у верхній палаті 53 республіканці і 47 демократів. Голова сенатської більшості Мітч Макконелл заявив, що не очікує схвалення імпічменту Сенатом.

Нагадаємо, що процедуру імпічменту Трампа запустили після того, як у ЗМІ з'явилася інформація про те, що він міг тиснути на президента України Володимира Зеленського з метою розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Демократи вважають, що Трамп зловжив повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram