ГоловнаСвіт

Меркель 11 січня відвідає Москву на запрошення Путіна

Супроводжувати канцлера буде міністр закордонних справ Хайко Маас.

Меркель 11 січня відвідає Москву на запрошення Путіна
Фото: EPA/UPG

У зв'язку з різким загостренням ситуації на Близькому Сході федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель 11 січня відвідає Москву для переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначається, що Меркель буде супроводжувати міністр закордонних справ Хайко Маас.

"Очевидно, що канцлер обговорить з Путіним палахкотливі тепер вогнища напруженості", - заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

За його інформацією, Меркель і Маас обговорять з Путіним ситуацію в Ірані та Іраку після вбивства командувача Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Касема Сулеймані, а також конфлікти в Сирії та Лівії.

Про візит Меркель до Москви також повідомила пресслужба Кремля. Повідомлялося, що сторони обговорять "актуальні теми міжнародного порядку денного, в тому числі ситуацію в Сирії, Лівії, ескалацію напруженості на Близькому Сході, а також реалізацію Мінських угод щодо України та домовленостей, досягнутих на саміті в "нормандському форматі" 9 грудня в Парижі.

Нагадаємо, раніше Меркель, а також президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликали Іран утриматися від насильства після ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані в Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram