ГоловнаСвіт

Конгрес США може обмежити військові повноваження Трампа

Палата представників Конгресу на цьому тижні проголосує за відповідну резолюцію.

Конгрес США може обмежити військові повноваження Трампа
Фото: EPA/UPG

Палата представників Конгресу США на поточному тижні проголосує за резолюцію, покликану обмежити військові дії президента Дональда Трампа щодо Ірану.

Про це повідомляється на сайті спікера Палати представників Ненсі Пелосі.

Відзначається, що якщо резолюція, за яку проголосують конгресмени, аналогічна тій, яку представив у Сенаті демократ Тім Кейн. У ній підкреслюється традиційна відповідальність Конгресу з нагляду за діями президента і, зокрема, йдеться про те, що без подальшої санкції Конгресу військові дії Білого дому щодо Ірану повинні бути припинені протягом 30 днів.

Пелосі також назвала вбивство іранського генерала Сулеймані "провокаційним і невідповідним повітряним ударом", який "ставить під загрозу американських військовослужбовців, дипломатів та інших шляхом посилення ризику серйозної ескалації напруженості з Іраном".

Нагадаємо, командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Касема Сулеймані був убитий в ніч на 3 січня в результаті авіаудару США в районі міжнародного аеропорту в Багдаді. Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі", а також заявив про готовність завдати удару по 52 цілях в Ірані. Іран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв заходи у відповідь

4 грудня в Багдаді сталася ще одна повітряна атака, в результаті якої загинули щонайменше шість осіб. Ірак звинувачує США, у Вашингтоні причетність до авіаудару заперечують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram