ГоловнаСвіт

Суперник Гуайдо оголосив себе новим спікером парламенту Венесуели

Провладний депутат Луїс Едуардо Парра став головою Національної асамблеї.

Суперник Гуайдо оголосив себе новим спікером парламенту Венесуели

Провладний депутат Луїс Едуардо Парра оголосив себе головою Національної асамблеї Венесуели, після того як лідера опозиції Хуана Гуайдо і його прихильників не пустили в будівлю парламенту, де проходило голосування за нове керівництво законодавчого органу.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Представники опозиції заявили, що на сесії не було необхідного кворуму, і пообіцяли провести нове голосування. Парра назвав ці претензії безпідставними. За його словами, опозиція знала, що не набере необхідної кількості голосів.

"Процедура затвердження нового керівництва Національної асамблеї має конкретні дату, час і місце. І не слід зважати на ці приводи, щоб спочатку не бути присутнім у парламенті, а потім заявити, що опоненти узурпували владу", - заявив він.

Парра також зазначив, що на засіданні були 140 депутатів, а за його кандидатуру проголосувала 81 особа.

Перед голосуванням Гуайдо звинуватив уряд у спробі перешкодити його переобранню на посаду спікера шляхом підкупу і залякування депутатів. Результати голосування в парламенті твітер Національної асамблеї назвав "переворотом".

Влада США заявила, що вважає Гуайдо тимчасовим президентом. Виконувач обов'язків помічника держсекретаря у справах Західної півкулі Майкл Козак назвав голосування в парламенті Венесуели фарсом.

Нагадаємо, рік тому на тлі багатотисячних протестів Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента Венесуели. Офіційно його визнали влада США, більшість країн ЄС і значна частина країн Латинської Америки.

Президент країни Ніколас Мадуро назвав подію спробою перевороту і заявив про розрив дипломатичних відносин зі США. Мадуро підтримали Росія, Іран, Китай, Куба, Сирія і Туреччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram