ГоловнаСвіт

У Вірменії виник скандал через пост у Facebook про те, що Пашинян нібито привітав Трампа із загибеллю іранського генерала

Автора фейка довелося шукати спецслужбам.

У Вірменії виник великий скандал через фейковий пост у Facebook про те, що прем'єр-міністр Нікол Пашинян нібито привітав Дональда Трампа із загибеллю іранського генерала Касема Сулеймані.

Як повідомляє видання "Новини-Вірменія", до пошуку автора поста підключилася місцева спецслужба.

3 січня на сторінці користувача Facebook під ім'ям "Діана Арутюнян" з'явилася інформація, що "прем'єр-міністр РА Нікол Пашинян привітав президента США з успішними діями щодо високопоставленого військового діяча Ірану".

Її підхопили азербайджанські й іранські ЗМІ.

"Ця новина швидко була підхоплена азербайджанською пресою і стала трендом дня. З азербайджанської преси вона просочилася в іранську і стала джерелом натхнення для антивірменських сил", - обурився з цього приводу Пашинян.

Відповідно до пресрелізу Служби національної безпеки Вірменії, за цим фактом було порушено кримінальну справу, а користувача, який написав пост, уже затримано.

"Публічне поширення неправдивих звісток подібного змісту з метою розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі, і спекуляція в інформаційно-пропагандистському полі завдають значної шкоди інтересам національної безпеки Вірменії", - заявили в СНБ.

Нагадаємо, що Вірменія - північний сусід Ірану.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram