ГоловнаСвіт

Парламент Іраку виступив за виведення американських військ з країни

Рішення прийнято у зв'язку з убивством іранського генерала Сулеймані.

Парламент Іраку виступив за виведення американських військ з країни
Фото: EPA/UPG

Парламент Іраку в неділю, 5 січня, проголосував за резолюцію, яка зобов'язує уряд попросити про виведення військ США з території країни. Про це повідомляє Alarabiya.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговій сесії парламенту з ініціативи прем'єр-міністра Іраку Аділя Абду-Махді. Таким чином парламент звернеться до уряду з вимогою просити Вашингтон про виведення військ з Іраку.

"Незважаючи на внутрішні і зовнішні труднощі, з якими ми можемо зіткнутися, це залишається кращим для Іраку в принципі і практично", - заявив Махді.

Він назвав ліквідацію генерала Ірану Касема Сулеймані "політичним вбивством". Також прем'єр Іраку зазначив, що місцева влада не видала дозвіл США на проведення операції з ліквідації Сулеймані.

Нагадаємо, іранський генерал Касем Сулеймані був убитий в ніч на 3 січня за наказом президента США Дональда Трампа в результаті американського ракетного удару по колоні автомобілів поблизу міжнародного аеропорту Багдада в Іраку. Разом з генералом загинули кілька відомих іракських політиків і воєначальників. Сулеймані очолював елітний підрозділ "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), що здійснює військові і таємні операції за межами Ірану.

Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв заходи у відповідь. На що Трамп заявив про готовність завдати удару по 52 цілях в Ірані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram