ГоловнаСвіт

У результаті атаки на військове училище в Лівії загинули 28 людей

Більшість з них кадети училища.

У результаті атаки на військове училище в Лівії загинули 28 людей
В результате авиаудара по военному училищу в Ливии погибли 28 человек
Фото: https://www.aljazeera.com/

У результаті атаки на військове училище, що розташоване в житловому кварталі в столиці Лівії Тріполі, загинули, щонайменше, 28 осіб, десятки отримали поранення. Про це в суботу, 4 січня, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я визнаного ООН лівійського уряду національної згоди, передає Aljazeera.

У міністерстві заявили, що це був повітряний удар.

Відзначається, що число жертв і постраждалих має попередній характер. Більшість з них кадети училища.

За даними міністерства охорони здоров'я, вони зібралися на побудову перед тим, як відправитися в гуртожиток.

У ПНР стверджують, що до нападу причетні прихильники командувача "Лівійської національної армії" Халіфа Хафтара, однак, вони поки не взяли на себе відповідальність за авіаудар.

Нагадаємо, після повалення режиму Муаммара Каддафі в 2011 році в Лівії почалася боротьба за владу між різними угрупованнями. Конфлікт призвів до громадянської війни і фактичного двовладдя в країні. На сході Лівії, в Тобруке, засідає національний парламент - Палата представників, яка вважає себе справжньою владою і протидіє визнаному міжнародним співтовариством уряду національної згоди на чолі з Фаїзом Сараджем.

Парламент в Тобруці призначив генерала Халіфа Хафтара командувачем "Лівійської національної армії" (ЛНА). Генерал Хафтар і політичні структури на сході країни не хочуть визнавати уряд Сараджа. З квітня 2019 року Хафтар робить спроби наступу на Тріполі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram