ГоловнаСвіт

НАТО призупинило навчальну місію в Іраку у зв'язку з вбивством Сулеймані

Місія навчає сили безпеки країни, як протистояти терористичному угрупованню ІДІЛ.

НАТО призупинило навчальну місію в Іраку у зв'язку з вбивством Сулеймані
Фото: nato.int

Північноатлантичний альянс (НАТО) оголосив про призупинення своєї навчальної місії на території Іраку на тлі загострення після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані, передає i24News.

"Місія НАТО триває, але навчальні заходи зараз припинені", - заявив представник НАТО Ділан Вайт.

За його словами, місія з підготовки іракських силових структур, яка діє на прохання Багдада, була тимчасово призупинена через вбивство іранського військового командувача Сулеймані. Місія НАТО в Іраку, що налічує сотні військових, навчає сили безпеки країни, як протистояти терористичному угрупованню ІДІЛ.

Також ЗМІ повідомляють, що Збройні сили Швеції вирішили призупинити роботу своїх військових інструкторів в Іраку після загострення між США та Іраном. 70 шведських солдатів і офіцерів розташовуються на американській військовій базі за декілька кілометрів на північ від Багдада.

Нагадаємо, командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Касема Сулеймані був убитий в ніч на 3 січня в результаті авіаудару США в районі міжнародного аеропорту в Багдаді. Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв відповідні заходи.

4 грудня у Багдаді сталася ще одна повітряна атака, в результаті якої загинули щонайменше шестеро людей. Ірак звинувачує США, у Вашингтоні причетність до авіаудару заперечують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram