ГоловнаСвіт

Посольство Чорногорії в Белграді обстріляли з піротехніки через новий закон про віросповідання

За попередньою інформацією, до цього причетні фанати сербського баскетбольного клубу.

Посольство Чорногорії в Белграді обстріляли з піротехніки через новий закон про віросповідання
Фото: facebook.com/BalkanObserverforUkraine

У сербському Белграді з піротехніки обстріляли прапор Чорногорії на території посольства. Це сталося під час протесту проти нового закону про віросповідання, пише "Балканський оглядач" у Facebook

За попередньою інформацією, у такий спосіб прапор намагалися підпалити фанати баскетбольного клубу "Црвена Звезда".

"Протестувальники скандували: "Мило - шиптар, ми не дамо тобі святині!" (Мило - президент Чорногорії Мило Джуканович, шиптар – албанец); "Чорногорія та Сербія - одна сім'я", - йдеться в повідомленні.

У прапор влучили декілька разів, його було пошкоджено, але не згорів повністю. Посольство Чорногорії замінило його на новий.

Відзначають, що НП сталася після того, як "Црвена Звезда" обіграла "Баварію" на баскетбольному матчі. Після цього група фанатів прийшла під посольство, протестуючи проти прийнятого в Чорногорії закону про свободу віросповідання та правовий статус релігійних громад. 

Фото: facebook.com/BalkanObserverforUkraine

Нагадаємо, 27 грудня парламент Чорногорії ухвалив закон про віросповідання, який постановляє, що релігійні об'єкти, побудовані чи придбані за державні кошти або були власністю держави до 1 грудня 1918 року, стануть знову державною власністю, якщо немає підтвердження власності релігійних громад на ці об'єкти.

Сербська православна церква вважає, що закон дискримінує її громаду і хоче захопити майно СПЦ у Чорногорії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram