ГоловнаСвіт

Правозахисники звинуватили Apple, Tesla і Microsoft в експлуатації дитячої праці

Йдеться про видобуток кобальту, який використовують у виробництві техніки й електроавто.

Правозахисники звинуватили Apple, Tesla і Microsoft в експлуатації дитячої праці
Фото: pramen.io

Міжнародна правозахисна організація International Rights Advocates подала в США колективний позов проти п'яти найбільших американських технологічних корпорацій Apple, Microsoft, Tesla, Dell Technologies і Alphabet (дочірня компанія Google), пише Deutsche Welle.

Їх звинуватили в "жорстокій і брутальній" експлуатації дитячої праці. Правозахисники зібрали докази того, що ці компанії отримували вигоду від використання дітей у роботах з видобутку кобальту в Демократичній Республіці Конго. На думку членів International Rights Advocates, діти працювали "в умовах кам'яного віку", отримуючи за важку працю 2-3 долари на місяць.

Підставою позову стали заяви 14 анонімних осіб, більшість із яких - родичі дітей, які померли або отримали інвалідність під час видобутку кобальтової руди в Конго.

Кобальт використовують для виробництва акумуляторів і батарей для електромобілів. Також його застосовують у сфері відновлюваної енергетики.

Нагадаємо, що 2016 року Amnesty International запідозрила Apple, Samsung і Microsoft у використанні дитячої праці. Правозахисники розповіли, що під землею над видобутком кобальту працюють тисячі дітей віком від семи років. Їх робочий день може тривати по 12 годин на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram