ГоловнаСвіт

Boeing після двох авіакатастроф зупиняє виробництво лайнерів 737 Max

"Щасливо повернути 737 Max в експлуатацію - наше першорядне завдання", - заявили в компанії.

Boeing після двох авіакатастроф зупиняє виробництво лайнерів 737 Max
Boeing 737 MAX 8
Фото: handerella.com

Авіакомпанія Boeing оголосила, що з січня 2020 року припиняє виробництво авіалайнерів серії 737 Max.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Хоча експлуатацію літака зупинили через дві авіакатастрофи останніх років, Boeing далі випускав 737 Max. Однак було прийнято рішення зупинити виробництво, щоб "замовники і пасажири відчували впевненість".

"Щасливо повернути 737 Max в експлуатацію - наше першорядне завдання. Ми розуміємо, що процес прийняття рішення про повернення 737 Max в експлуатацію повинен бути надзвичайно акуратним і ретельно пропрацьованим, щоб упевнитися в тому, що регулятори, замовники і пасажири почуваються впевнено", - йдеться в заяві Boeing.

Минулого тижня в Конгресі США пройшли слухання, на яких було оголошено, що американська авіаційна влада після катастрофи 737 Max в Індонезії в жовтні 2018 року знала про ризик повторення інциденту. Аналіз, проведений Федеральним управлінням цивільної авіації США, показав, що за весь подальший час експлуатації літака могло відбутися не менш ніж 10 таких самих катастроф, якщо не внести зміни в конструкцію 737 Max.

Нагадаємо, в жовтні минулого року катастрофа лайнера авіакомпанії Lion Air в Індонезії забрала життя 189 осіб. Індонезійські слідчі прийшли до висновку, що причиною першої катастрофи стали механічні та конструктивні проблеми в системі поліпшення характеристик маневрування (Maneuvering Characteristics Augmentation System, MCAS) - вона у фоновому режимі змінювала дії пілота.

У березні 2019 року літак авіакомпанії Ethiopian Airlines цієї самої моделі розбився в Ефіопії, тоді загинули 157 осіб. Після другої катастрофи компанія вирішила зупинити експлуатацію моделі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram