ГоловнаСвіт

Експрезидента Пакистану Мушаррафа засудили до смертної кари за держзраду

Мушарраф живе на два міста - в Дубаї та Лондоні, і не може повернутися в Пакистан через проблеми зі здоров'ям.

Експрезидента Пакистану Мушаррафа засудили до смертної кари за держзраду
Первез Мушарраф
Фото: gulfnews

Спеціальний суд Пакистану засудив експрезидента Первеза Мушаррафа до смертної кари у справі про державну зраду. Про це пише газета Gulf News.

Мушаррафа звинувачують у порушенні положень конституції в 2007 році, коли він ввів у країні режим надзвичайного стану.

Це перший випадок в історії Пакистану, коли колишньому головнокомандувачу було винесено смертний вирок, однак цей вирок може бути оскаржений.

Видання повідомляє, що на цей момент 76-річний Мушарраф перебуває в Дубаї. Загалом він живе на два міста - в Дубаї та Лондоні. Він поїхав туди в 2016 році "після того, як йому дозволили подорожувати за медичними показаннями". За даними газети, Мушарраф заявляє, що не може повернутися в Пакистан через проблеми зі здоров'ям.

Нагадаємо, 18 листопада 2013 року повідомляли, що Мушарраф постане перед судом за звинуваченням у державній зраді.

Зокрема, його звинувачували в незаконному арешті суддів Верховного суду під час введення надзвичайного стану в країні 2007 року. Мушарраф проходив обвинуваченим за чотирма кримінальними справами, і всі вони стосувалися періоду його перебування при владі.

Мушарраф прийшов до влади в результаті перевороту в 1999 році, проте у 2008-му, побоюючись імпічменту, покинув Пакистан і тимчасово переселився до Лондона. Навесні 2013 року експрезидент добровільно повернувся в Пакистан, щоб узяти участь у парламентських виборах, але у квітні рішенням суду його виключили з передвиборної гонки, а потім заарештували. Верховний суд наказав Мушаррафу не залишати Пакистан і перебувати під домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram