ГоловнаСвіт

Російський корабель-розвідник здійснює небезпечні маневри біля берегів США

Корабель "Віктор Леонов" не використовує ходових вогнів в умовах поганої видимості і не реагує на запити інших суден.

Російський корабель-розвідник здійснює небезпечні маневри біля берегів США
Фото: volcano3 via shipspotting

Російський корабель-розвідник "Віктор Леонов" здійснює небезпечні маневри в міжнародних водах біля південно-східних берегів США. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на слова чиновника берегової охорони США.

"Російський розвідувальний корабель "Віктор Леонов" в останні кілька днів перебував біля узбережжя Південної Кароліни і Флориди, заявив чиновник у розмові з CNN, додавши, що дії корабля були визначені як «небезпечні», оскільки він не використовує ходових вогнів в умовах поганої видимості і не реагує на запити комерційних кораблів, які намагаються встановити його місце розташування, щоб уникнути потенційних аварій", - зазначає ресурс.

Крім того, за словами інформатора, російський корабель брав участь і в "інших дивних маневрах". Через це берегова охорона США транслювала "інформаційний бюлетень морської безпеки", щоб попередити моряків у цьому районі про присутність російського судна і його поведінку.

За словами представника Пентагону, недалеко від російського корабля перебуває американський есмінець USS Mahan.

Зазначають, що "Віктор Леонов" регулярно з 2015 року патрулює міжнародні води уздовж східного узбережжя США. Російське судно також регулярно працює в Карибському басейні, включаючи Кубу, Тринідад і Тобаго.

Присутність російського корабля біля берегів США стало наслідком того, що військово-морський есмінець USS Ross 16 січня прибув у Констанцу в Румунії в рамках планового візиту в порт, який є частиною підтримки США своїх союзників НАТО в Чорному морі.

"Росія розширила свою військову присутність у цьому регіоні з тих пір, як 2014 року вона захопила в Україні Крим, і регулярно стежить за американськими військовими кораблями, поки вони діють у Чорному морі", - підкреслює CNN.

Нагадаємо, 23 січня 2018 року "Віктора Леонова" також помітили біля берегів США. Тоді ж повідомляли, що тиждень перед тим цей корабель, оснащений розвідувальним обладнанням і технікою для перехоплення сигналів, бачили в Карибському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram